Naru70
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Кой е онлайн?
Общо онлайн са 3 потребители: 0 Регистрирани, 0 Скрити и 3 Гости :: 1 Bot

Нула

Най-много потребители онлайн: 134, на Нед Яну 16, 2011 8:39 am
Top posting users this week
No user

Keywords


Кой е Тоби?

+3
Райкаге
Учиха Изуна
Югито
7 posters

Go down

Кой е Тоби?

Кой е Тоби? Empty70%Кой е Тоби? Vote_rcap 70% 
[ 7 ]
Кой е Тоби? Empty10%Кой е Тоби? Vote_rcap 10% 
[ 1 ]
Кой е Тоби? Empty0%Кой е Тоби? Vote_rcap 0% 
[ 0 ]
Кой е Тоби? Empty20%Кой е Тоби? Vote_rcap 20% 
[ 2 ]
 
Общо гласове : 10
 
 

Кой е Тоби? Empty Кой е Тоби?

Писане  Югито Пет Окт 28, 2011 12:33 am

пп. Отнася се, само за тези които са чели мангата до последната излезнала глава.
Югито
Югито
Генин
Генин

Брой мнения : 2386
Points : 973
Join date : 08.09.2009
Age : 26
Местожителство : Пловдив

Character sheet
Техники на героя:

http://narut0.bulgarianforum.net/

Върнете се в началото Go down

Кой е Тоби? Empty Re: Кой е Тоби?

Писане  Учиха Изуна Пон Окт 31, 2011 4:57 am

Първо да видим какво знаем за Тоби.
-тялото му е изградено от веществото на белият Зетсу
-за първи път го виждаме да се бие срещу Минато в Коноха когато призовава Кюби, а доколкото се знае единствено Мадара би могъл да извърши призоваването с неговият шаринган
-Минато също не може да назове друг мъж способен на подобни неща освен Мадара
-в началото показва тотално разграничаващ се характер от сега
-до сега е сменил 3 маски, всяка с различни багри
-сам се назовава Учиха Мадара дори в битката си срещу Конан
-от действията си проличава омразата му към Сенджу клана
-той притежава клетките на първият хокаге и най-вероятно ги е използвал, за да модефицира тялото си
-притежава забранената техника Изанаги
-целта му е да стане ЦЯЛ
-има изключителни знания за нинджа историята (най-вече историята на Мадара) и старите легенди, както и за различни техники
-има същите резки под очите като оригиналният Мадара, само дето са повече на брой все едно е състарен
-Тоби иска да стане вторият Рикудо, за което му трябват 6-те порти. Първите три порти са: шарингана, сенджу жилката и риннегана.
-Кисаме го разпознава като Мадара след като маха маската си, дори ислед като му показва лицето си при първата им среща.
-Итачи твърди, че Тоби е Мадара
-Данзо разпознава Тоби като Мадара
-Оригиналният Мадара умира някъде в периода след завещаването на риннегана си на Нагато.
-Подтикнал е Яхико да създаде Акатски
-Тоби притежава изключителни бойни способности, особено за близък бой и пъргъв ум, ненадминат стратег е, което показва опита му
-оригиналният Мадара обаче не умее времево-пространствени техники
-в последната глава Кабуто нарича Тоби "фалшивият Мадара"
-Мадара и Тоби следват някакъв строго определен план
-Тоби твърди, че иска да създаде вечен мир със своят план Лунно око, един свят на истина, не на лъжи
-отглежда си копие на Хаширама
-иска да синхронизира Саске с Гедо Мазо


Горе-долу е това, може да има и още факти. Ако съм пропуснал нещо, някой да ме допълни.
Та, Защо Тоби не е Шисуй?
Шисуй ни е представен като добър герой, някой, който иска да умре за селото без да се узнава името му. Итачи сам казва, че Наруто е наследил волята му. Освен това по време на атаката на Кюби Шисуй следва да е бил на годините на Итачи, плюс-минус, най-много няколко години по-голям от него. Не се вписва във времевите зони. Плюс това Данзо взима едното око на Шисуй, а другото той си го дава за гарвана на Итачи. Специалната техника на Шисуй е Котоаматсуками, което няма общо с времево-пространствените техники.

Защо Тоби не е Кагами?
Вярно е, че за Кагами не се знае почти нищо. Но отново, той най-много да е бил дете по времето когато Коноха е била създадена. Но защо Кагами точно? Има толкова много други Учихи живели по времето на Мадара, които са получили панел-два в мангата, имената им се знаят, но пък хората не ги номерират като потенциален Тоби. Защо точно той? Кагами е бил просто част от миналото на Данзо, никой дори не го споменава. Също както и онзи дебелият Акимичи... Нещо повече, прическата на Кагами не си съвпада с тази на Тоби. Поради липсата му на слава или връзка с някой все още жив персонаж, го премахвам като възможност. Самата идея Мадара да реши да се сприятели с някакъв рандъм Учиха и да му разкаже по приятелски плановете звучи нелогична.

Защо Тоби не е Обито?
Тоби показва крайно противоположен характер от този на Обито. Дори когато Тоби се държи весело, в думите му се съдржа сарказъм и присмех. Обито не говори така. Освен косата на пръв поглед няма друго общо между тях. Но всъщност има доста герои с къси черни коси попринцип. А и не е задължително един аниме герой да остане със същата си прическа по време на цялото аниме. Например в Блийч си измениха не само прическите, а и дрехите. Както и да е, има едно друго общо между тези двама героя - шарингана. Техниката на шарингана на Обито, която Какаши притежава, Камуй, е пространство-времева (засмуква и пренася един обект от едно измерение в друго). От друга страна шаринганът на Тоби пренася цял човек в друго измерение. А и още нещо, Тоби обича да колекционира шарингани (има си цяла лаборатория пълна с тях). Крайно вероятно е да е вземал окото на Обито, но дълбоко ме съмнява Тоби да е наистина Обито. Дори и тялом, имайки впредвид, че всеки, който го е виждал без маска го разпознава като Мадара от статуята.

Защо не е Изуна?
Най-вероятният избор от всички до сега е, че Тоби е Изуна. Може и така да е, тъй като за Изуна не се е споменавало особено много, но знаем, че е живял рамо до рамо с брат си и е имал сили почти равни на неговите. Също така когато Тоби говори за Изуна в тонът му има нещо подозрително... Но защо да стига до такива крайности? Може ли хармоничен и отдаден човек (потвърдено в дата буук 3) като Изуна да се държи по начина показан ни в мангата и демонстриран от Тоби? Незнаем дали наистина Изуна си е дал очите на Мадара или му ги е взел насилствено. От това зависи много. Също така, както много опитни нинджи са потвърдили, че под маската е лицето на Мадара, не това на Изуна. Изуна няма резки под очите. А и освен това как е поддържал живота си толкова дълго време? Заради това не съм склонен да вярвам на тази теория, но Киши винаги може да ни изненада.

Какво смятам аз, че е Тоби?
Накратко, създаден от Зетсу дупликат на Мадара, който притежава всичките му спомени. Да, той е фалшив Мадара, временен. За това Кабуто не е сигурен, че той ще спази уговорката си с оригиналният Мадара. Дали дупликата ще бъде унищожен от оригинала? Ако Тоби наистина е Зетсу копие на Мадара, това ще обясни откъде може да ползва негови техники (призоваването на Кюби). Както и ще обясни факта, че всички разпознават Тоби като Мадара под маската. Копието иска да стане едно с истинското си аз, за това търси да стане цял, но може би нещата се променят? Дупликатът иска да се превърне в оригиналът. За това тази агресивност към факта, че той е Мадара. Той притежава мисленето и спомените на Мадара и за това търси да съживи истинското си тяло, но в същото време не е истинският Мадара, а просто едно копие, подобно на сенчест клонинг. Тъй като е изграден от материята на Зетсу, той може да сменя крайниците си когато си поиска. Като дупликат той дава риннегана си на Нагато като последна воля на вече мъртвият Мадара, остава без очи и си имплантира чужди шарингани. Това са просто теории, базирани на факти, за които не се знае дали са истина или не. Дали вярвате на тях си зависи от вас.

Последната възмъжност
Може да се окаже, че Тоби е напълно нов и непознат герой за нас, който има пикантни връзки с Мадара. Това обаче би оплело доста нещата... Не ми се вярва Киши да вмъкне цял нов персонаж, играл главна антагонистка роля до сега, във вече изградената манга.
Учиха Изуна
Учиха Изуна
Чуунин
Чуунин

Брой мнения : 777
Points : 986
Join date : 21.06.2010
Местожителство : Конохагакуре

Character sheet
Техники на героя:

http://www.draconisnmanga.hit.bg

Върнете се в началото Go down

Кой е Тоби? Empty Re: Кой е Тоби?

Писане  Учиха Изуна Сря Ное 02, 2011 3:40 pm

Доказателство, че истинският Мадара е бил жив по времето на атаката на Кюби в Коноха преди 15 години

Снощи както си размишлявах по моята история на Кисаме, стигнах до едни интересни заключения - истинският Мадара е бил жив по време на атаката на Кюби над Коноха преди 15 години когато Минато я е запечатал в Наруто.

Както знаем, в онази съдбоносна нощ, Тоби се появява от нищото и просто ей така, за кеф, отнема Кюби от Кушина и го изпраща срещу Коноха. Минато се бие с Тоби, предполагайки, че той е Мадара. Ето и как изглежда той:
Spoiler:

Преди да ви представя напълно теорията си, нека ви предупредя, че тя ще е валидна само ако приемем, че истинският Мадара си има прическата на Мадара само и единствено, а Тоби - прическата на Тоби.
И така, знаем, че това се е случило преди 15 години, но друго, което знаем е, че по някое време Мадара (истинският) е контролирал Ягура и се е подвизавал в Киригакуре. В същото това време той се е срещнал с Кисаме и той е видял истинското му лице. Можем да потвърдим това в този панел:
Spoiler:

Не е казано кога точно се е случило тази среща, но точно това потвърдих аз снощи - провела се е известно време СЛЕД запечтването на Кюби в Наруто. Защо? Ами, знаем (от нарутопедията), че в първата част на Наруто Кисаме е бил на 29 години. Махайки 15 от тях, остава да е бил на 14 по време на атаката на Кюби. Когато се среща с Мадара, той най-малко да е изглежда като 14 годишен. Бих казал, че тогава ще да е на 19-21, не мога да определя с точност, но определено не изглежда като 14 годишен... Което значи, че срещата им се е провела СЛЕД атаката на Кюби и Мадара е бил жив. Както забелязваме в по-горният панел, цялото тяло на Мадара е в превръзки освен, предполагам, лицето...

Има и друто потвърждение, че Мадара е бил жив след атаката на Кюби. Ето тук:
Spoiler:

Тоби казва, че Итачи сам го е потърсил, знаел, че е жив. А тук виждаме Мадара с неговата си прическа. Итачи е разговарял с истинският Мадара, за това после е бил заблуден като всички останали, че Тоби е Мадара. За това Данзо потвърждава, че Тоби е Мадара.

Ако приемем, че Тоби наистина е копие на Мадара или двамата са правили някакво менкане на лица... това ще обясни и защо по-късно Кисаме го разпознава по лице като онзи Мадара, с когото е разговарял преди и който му се е доверил.
Учиха Изуна
Учиха Изуна
Чуунин
Чуунин

Брой мнения : 777
Points : 986
Join date : 21.06.2010
Местожителство : Конохагакуре

Character sheet
Техники на героя:

http://www.draconisnmanga.hit.bg

Върнете се в началото Go down

Кой е Тоби? Empty Re: Кой е Тоби?

Писане  Райкаге Чет Ное 03, 2011 5:24 am

Аз имам няколко теории за Мадара и Тоби. Първата от които е че Зетсу=Тоби=Мадара. След битката си с Хаширама, Мадара оцелява и взима клетки. С тяхна помощ създава Зетсу, но тъй като тялото му (това на Мадара) има големи поражения не подлежащи на ликуване е принуден да транспортира интелекта си в тяло на Зетсу, което има клетки на Хаширама. Използва някаква незнайна техника чрез трансплантация на шарингана се ражда Тоби- Зетсу с интелекта на Мадара (спомени, цели всичко). Теория 2- Тоби е или Изуна или Обито. Както Тсунаде каза Мадара е по-скоро идеал отколкото личност. И теория 3 Мадара умира при битката със Хаширама, но между временно се уговаря с Зетсу да трансплантира Ринегана (които Мадара отключва абсорбирайки клетките на Хаширама и комбинирай силита на 2та клана) в Нагато и по-късно да го съживи. Зетсу предава Ринегана на Нагато (или Мадара прави това преди смъртта си). Но тогава Зетсу решава, че трябва да работи сам и че не му трябва Мадара, след като знае всичко, защото работят заедно. Скрива се зад копие на Мадара (което прави от свои клети), и го нарича Тоби. Краде 2 шарингана и готово.
Райкаге
Райкаге
Хокаге
Хокаге

Брой мнения : 495
Points : 168
Join date : 07.01.2011
Age : 28
Местожителство : Пловдив

Character sheet
Техники на героя:

Върнете се в началото Go down

Кой е Тоби? Empty Re: Кой е Тоби?

Писане  Сакура Съб Ное 26, 2011 5:23 pm

Хе хе, гледам, че след забележителните горни постове никой не се наема да пише. Аз обаче гласувах. () ()
Сакура
Сакура
Джонин
Джонин

Брой мнения : 1727
Points : 822
Join date : 15.09.2009
Age : 27
Местожителство : БГ

Character sheet
Техники на героя:

Върнете се в началото Go down

Кой е Тоби? Empty Re: Кой е Тоби?

Писане  Учиха Изуна Вто Дек 27, 2011 5:05 pm

"Аз съм никой. Не искам да бъда някой." - в подкрепа на Тоби е Изуна

В глава 564 ни е показан малко от истинският характер на Тоби. Обикновено той се крие зад маска и се прадставя за чужди самоличности. В един момент е веселяк, в следващият - зъл мастермайнд, който е жаден да възстанови предишното си аз. Може би използва Зетсу тъкан, за да нагажда лицето си според ситуацията, което ще обясни и защо много велики шинобита също са го сбъркали за Мадара (Данзо, Итачи, Кисаме, Конан и Нагато, всички кагета). Макар че незнаем до каква степен са знаели истината всички те. Това, което разбираме е, че в тази глава Тоби зачреква света като цяло, защото в него присъства единствено отчаяние - микса между любов и омразата, която идва от това, от човешкия характер, отмъщението, жаждата за власт на нинджите. Тоби е доста стар и това е показано от вижданията му, защото по един или друг начин той споделя възгледите на Мадара, макар че самият Тоби е на по-високо ниво - той цели единствено да постигне плана си и мотива му зад това не е сила или мир. Той иска да накара останалите да бъдат едно с него, или с други думи да го разберат, той иска да прехвърли своята марка за свободен от отчаянието човек на другите, които още са затворени в кръга от омраза. И все пак той си сътрудничи с Мадара (искал е да го съживи чрез риннегана на Нагато). Това може да има само две причини - едната, че просто му е нужен за успеха на плана. Другата, обаче, която ако е вярна главно ще подкрепи теорията, че Тоби е Изуна, е че за Тоби Мадара е някой, за когото той би се жертвал (би му дал очите за по-доброто).
Интересно е да погледнем думите му "Аз съм никой.", "Наричайте ме както ви е удобно." и пр. Какъв е този някой, който се определя за никой, не иска да има име или самоличност? От една страна, това е перфектното шиноби - някой откъснал се от чувствата си, от приятелите и семейството си, напълно прекършил връзките с миналото си. Това е Тоби, посветен изцяло на изпълнението на мисията си. Щом твърди, че познава отчаянието толкова добре, значи е бил човек, който също като Нагато е искал да постигне мир, но е вероятно да е намерил това за невъзможно. Единствената оставаща опция е чрез илюзия над всички да им се покаже пътя. Тоби се счита за същество надминало човешките познания и лимити, за което е и никой от гледната точка на две джинчуурикита, които са само хлапета. Нека си припомним и историята за Шисуй - шиноби, който живеел в сенките, умрял за по-голяма цел, а делата към името му останали безизвестни. От друга страна понятието за "никой" може да се разглежда и така - когато е имал име, Тоби е бил човек, който никой не е познавал, който се е жертвал за другите в името на нещо по-мащабно... В този случей отново подкрепяме теорията, че Тоби е Изуна, защото кой е този Изуна? Почти никой не го е чувал, споменавали са го в 2 епизода, твърди се, че е умрял, но до колко изобщо е вярно това?? Нямаме веществени доказателства, думите на Итачи и Тоби не значат, че са 100% истина. Даже и в нинджа света, колко хора изобщо подозират, че Мадара е имал брат?! А и кой друг би подкрепил някой като Мадара в плановете му? А и не само в плановете, а и разбиранията му. Ако Тоби е Изуна, ще е ясно защо се е съгласил да прави това и защо не го виждаме сред призоватите с едо тенсей зомбита от Кабуто. Ще обясни и защо толкова добре може да имитира Мадара, че чак и омразата му към Сенджу клана. Той не е силен колкото преди, независимо, че показва страхотна бързина и движения (срещу Минато например), чудесно си служи с оръжия. Но тази липса на сила може да се обясни с това, че няма мангекьо, че ползва чужди очи (тези на Обито като най-потенциален шаринган?), че е стар и старото му тяло вече не е това, което е било н младини. Колкото да възрастта, да не забравяме, че ДНК-то на Сенджу ти дава дълголетие. Със сигурност Тоби използва клетките на Хаширама в тялото си, а чрез умението на белия Зетсу може да променя лицето си, да бъде когото си поиска. Той е деформиран, но за какво му е нужно лице за пред свят, който още не е съзрял достатъчно?
Разбира се, всичко е възможно - има тероии, че Тоби е частица от десетоопашатото, твар създадена от Мадара като негово въплащение, същинската болка материализирана в тяло и много други. Но мисля, че за момента самоличонастта на Тоби не е най-важната. Мангата трябва да се съсредоточи върху други по-важни неща вмомента. И все пак за мен лично ще е много яко ако наистина се окаже Изуна, защото така ще можем да видим един по-добър край. Защо главният герой да убива главния злодей винаги? Както Наруто казва, винаги има надежда. Шикаку иска от него да не разговаря с Тоби, но още с началото започнаха с това. Мисля, че ако Тоби е Изуна това ще има голям обрат за цялата манга и Наруто ще му помогне да се преоткрие както е помагал на много други. А и защо плана на двамата братя да не е бил - първо единия да съживи другия, а после другия да съживи първия в първоначалното му тяло?
Учиха Изуна
Учиха Изуна
Чуунин
Чуунин

Брой мнения : 777
Points : 986
Join date : 21.06.2010
Местожителство : Конохагакуре

Character sheet
Техники на героя:

http://www.draconisnmanga.hit.bg

Върнете се в началото Go down

Кой е Тоби? Empty Re: Кой е Тоби?

Писане  Учиха Изуна Сря Апр 04, 2012 4:09 pm

Мистерията около времево-пространствената техника

Наскоро разговарях с един тип, предполагам, че лъже за казаното си, е няма значение де, но ми даде тема за размисъл.
Той твърди, че Кишимото е замислил Тоби да е Обито, тъй като шаринганите на Какаши и Тоби имат свързани умения за пренасяне на неща в пространството, както и аз бях споменал по-горе. Но Обито ще да е жив, тъй като шаринганът му е копирал времево-пространствените техники на Минато и е спасил лявата си страна като ги е изпратил в друго пространство. Друго нещо, което ми каза, е че умение на Тоби е и да пътува във времето.

Повечето от тези неща обаче са нелогически за мен. Като начало, Обито няма как да е копирал техниките на сенсея си, тъй като активира шарингана си когато вижда, че Какаши е повален, което е моменти преди "смъртта му". при това притежава само 2 томоета. Нужни са ти 3, за да копираш техники ако не греша.

Второ, ако наистина Тоби бе Обито, характерът му не се вписва. Защо да застава срещу родното си село, срещу приятелите си? Дълбоко се съмнявам и, че ако Обито е оцелял по този начин след като е бил притиснат от камъните, да би се обърнал срещу хората, за които се е бил и срещу човека, на когото си е дал шарингана. Освен това, ако наистина бе така, в мангата когато Какаши дойде на помощ на Наруто, Тоби трябваше да покаже по-различен характер, някак си че го познава, а всичко което видяхме беше просто неутрално държание и подценяване. Дори и по-назад когато им говореше за синовете на Рикудо и проклятието на Учиха виждаме това.

А и много други неща остават необяснени - как познава Мадара, как изобщо се е съгласил на плана, защо е толкова посветен на него и от къде омразата към Сенджу, това държание наподобяващо самия Мадара? Ако наистина включим пътуване във времето, то може и да стигнем до някакво обяснение, че уж като Обито е видял как стоят нещата в миналото, като е разговарял с Мадара лично и тн, да е взел се променил толкова драстично, че да подкрепи плана на Мадара... Но защо му е да пътува назад във времето само след като е разкрил умението си вместо да се върне жив при близките си? Характерът му в това време не му позволява да взима толкова себеично решение. Отново звучи твърде измислено. Ако Киши наистина е подготвил нещо подобно, то тогава ще съм крайно разочарован от мангата като цяло.

Но има и нещо друго - ако време-пространствената техника беше толкова лесна за копиране, до сега щяхме да имаме Саске, който да може да я използва също. Според мен техниката може да е единствено специална, присъша само за този вид шаринган като котоаматсуками на Шисуй. Все още съм на мнението, че шаринганът си е краден, но е използван от Учиха по рождение.

Темата, която ме заинтригува най-много е пътуването във времето. Ако въведем това, то тогава може лесно да обясним възрастта и безсмъртието на Тоби, дългите му коси, времевите разминавания, познанието му за миналото, дори синовете на Рикудо и други. Но по този начин стигаме до заключение, че Тоби не може да е Учиха, който е живял преди смъртта на Обито (тъй като шарингана определено е на Обито заради връзката му с този на Какаши). Разбира се, Мадара може да е бил по това време жив, а защо не и Изуна?

Когато попитах за Изуна господинчото, който ми каза за това, той отвърна, че Изуна не може да е Тоби, тъй като шарингана му не е владеел време-пространство. Ами ако наистина време-пространствената техника може да се копира, но единствено под специални условия? Тобирама също е умеел това нинджутсу, а знаем и че Изуна е живял в неговото време. Опция е, но тогава други неща не биха се вързали и остават просто съвпадения. Но според мен ако Изуна наистина е Тоби и е бил жив и когато са взели шарингана на Обито, да, предполагам щеше да има бръчки както виждаме, че и Тоби има, и щеше да се навърже. Според мен би станало наистина интересно ако Тоби се окаже Изуна - ще има възможност за още драма, флашбеци и за пореден път Киши да докаже, че и в лошите е имало нещо добро. Ако бе Обито, то промяната в характера му щеше да изглежда насмешливо, нелепо, нелогична.

Как мислите? Възможни ли са тези опции? Смятате ли, че Киши би развалил анимето ако наистина Тоби се окаже Обито базирано на тези доводи?
Учиха Изуна
Учиха Изуна
Чуунин
Чуунин

Брой мнения : 777
Points : 986
Join date : 21.06.2010
Местожителство : Конохагакуре

Character sheet
Техники на героя:

http://www.draconisnmanga.hit.bg

Върнете се в началото Go down

Кой е Тоби? Empty Re: Кой е Тоби?

Писане  Югито Чет Апр 05, 2012 3:34 am

От доста време съм на мнение, че Тоби е Изуна..а Изу относно тези въпроси които си задал, мисля че ще бъде наистина нелепо ако Тоби се окаже Обито. Макар и да ми се иска той да е жив. Както каза характера не се вписва.
_____________
Ами ако всъщност Тоби е съвсем неутрален герой. Да кажем, че не е Учиха и преди 15 години, когато в страните се е водела война, той намразва нинджа света и иска да прекрати войната и омразата със още повече омраза. Дори така казано не ми изглежда много смислено. Обаче ако не е Учиха, как тогава се е специализирал толкова добре в използването на очните техники?..Просто развивам нова тема за мислене, защото със сигурност ще се окаже едно от всички твърдения, ако Киши не ни изненада с нов персонаж.
Югито
Югито
Генин
Генин

Брой мнения : 2386
Points : 973
Join date : 08.09.2009
Age : 26
Местожителство : Пловдив

Character sheet
Техники на героя:

http://narut0.bulgarianforum.net/

Върнете се в началото Go down

Кой е Тоби? Empty Re: Кой е Тоби?

Писане  Шикамару Чет Апр 05, 2012 4:14 am

Виждам,че Изуна е отворил една изключително интересна за мен дискусия.А имено темата дали Тоби е Обито.Тъй че просто нямаше как да не се намеся тук.
Забелязал съм,че Изу е спец по клана Учиха или поне че се занимава доста с техните способности и история.Тъй че абсолютно във всички негови заключения предполагам,че може да се крие верния отговор на загадката.Та ето и моето мнение по въпроса:

Преди просто казвах,че смятам,че Тоби е Обито Учиха.Заключенията ми обаче се крепяха върху доста необедителни,а вече след тези последни няколко глави на мангата и недостатъчни факти.Сега обаче се замислих доста повече на тема ''Самоличноста на Тоби'' и естествено не стигнах до категорично заключение,но пък за сметка на това разгледах много страни на темата и така картината ми стана далеч по-ясна.

Обито Учиха герой,който срещаме в историята на Какаши-позната също като ''Какаши Гайден''.Там той се жертва за да спаси съотборниците си и също така приятели- Какаши Хатаке и Рин.Точно тогава идва въпроса:А защо Кишимото решава да ни покаже тази история.С какво точно тя ще повлияе на историята ? Ако има някои по-наблюдателни,може да са забелязали,къде точно идва ''Какаши Гайден''
Аниме- Ако не се лъжа между 117 и 118 епизод на Наруто Шипуден- точно когато беше битката Саске срещу Итачи и точно когато Отбор Коноха тръгваше на спасителна мисия за Саске.
Извод: Няма съвсем пряка връзка с историята на анимето,точно по онова време.
Тук обаче можем да погледнем кога идва Какаши Гайден в мангата:
Манга- Чаптър 200 и някой..... Найстина забравил съм.Но по-важното е,че помня между кой събития дойде този ''Гайден''.Дойде точно след последния чаптър на ''Наруто'' и точно преди първия чаптър на ''Наруто Шипуден''
Извод:Лично моя извод е следния.Историята на Какаши отново идва в момент,когато не е свързана по никакъв начин и историята на мангата,НО (тук имаме едно голямо НО)
е точно на такова място,което в книгите наричаме ''Пролог''.Тъй,че смятам,че това е нещо като въведението на Шипуден.На пръв поглед една история нямаща почти нищо общо със случващото се в анимето и мангата,но всъщност ключов фактор в развоя на нещата....

Мисля,че вече е несериозно да си говорим за прическа,приблизителни години и дупки на маската на Тоби.Просто защото вече Масаши ясно ни разкри,че Тоби дори има две очи (дори и да не салично негови).А за годините -може само да гадаем.

Тук обаче идват няколко други факти,който смятам,че не можем да ги пренебрегнем.
На няколко пъти Масаши ни разкри части от лицето на Тоби.Ще ви припомня,че тези моменти бяха при срещата на Тоби със Саске (след битката с Итачи),а другия беше при битката на Тоби и Конан.
Може да го наречете предубеденост ,но мисля,че прилика с Обито,колкото и малко да видяхме от лицето му,имаше.
Друг малък факт ,но все пак факт е името на Тоби.Ако си поиграем малко с буквите в името Обито,ще получим Тоби: Обито--Обито--разбъркваме--Тоби
Знам, че това е прекалено малко,но все пак мисля,че абсолютно всичко трябва да бъде споменато,дори и тези малки детаили.

Сега,когато чувам,че някой е сравнил способностите на шаринганите на Какаши и Тоби и аз се замисля върху това.Предполагам обаче,че дори и да има нещо вярно в това,то не може да се докаже на 100 %.Тъй че пак може само да гадаем,докато милостивия Киши не реши да ни каже най-накрая истината.Все пак мисля,че теорията не е съвсем напразна и може да се разсъждава върху нея.

Характера на Тоби найстина разбива от части теорията,че той е Обито,защото просто между техните характери има толкова голяма разлика,че просто промяната ще бъде гигантска.Ако аз трябва да изброявам разлики между характерите на Обито Учиха и Тоби може би ще ми трябва ден за да го напиша.Затова просто сега няма да отварям темата,а просто ще ви посъветвам да прочетете горния пост на Изуна- ''Мистерията около времево-пространствената техника'' (ако все още не сте го направили).

Все пак ми остава една идея.Ами ако това е Обито и същевременно не е? Говоря за това,че ако всъщност това е тялото на Обито,но съзнанието на друг човек? И тази теория може би ще разгърна в някой от следващите ми постове.

Може и още много да се говори по тази тема,но мисля да приключвам за сега.

П.П-Ако има правописни грешки,моля да ме извините.
П.П2-Очаквайте и продължение на темата.
П.П3-Може също да разгърна темата за ''Тоби-Мадара'' в бъдеще.
П.П4-Благодаря за отделеното време !!!
Шикамару
Шикамару
Генин
Генин

Брой мнения : 341
Points : 402
Join date : 22.08.2011
Age : 26
Местожителство : Коноха

Character sheet
Техники на героя:

https://naru7o.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Кой е Тоби? Empty Re: Кой е Тоби?

Писане  Темари Пон Юни 18, 2012 11:17 pm

...
Ем то поне в мангата е вече ясно, че е Мадара.
Темари
Темари
Джонин
Джонин

Брой мнения : 985
Points : 2338
Join date : 14.09.2009
Age : 28
Местожителство : Суна

Character sheet
Техники на героя:

https://naru7o.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Кой е Тоби? Empty Re: Кой е Тоби?

Писане  Учиха Изуна Нед Авг 12, 2012 9:34 pm

ОФИЦИАЛНО КРАЙ НА ТЕОРИИТЕ, ЧЕ ТОБИ Е ОБИТО!!!

Кой е Тоби? 028078546-big
В новата глава на мангата Тоби сам потвърждава, че е взел окото на Обито от моста Каннаби. До сега най-силният факт, върху който феновете на Тоби=Обито се оповаваха е теорията, че между шаринганите на Какаши и Тоби има връзка. Е, връзка има, така е, но това наистина не значи, че персоната с шарингана е Обито. Тоби е колекционер на шарингани, от което следва, че или първоначално е нямал очи, или не е бил Учиха изобщо. Но няма как да не е Учиха, тъй като умее Изанаги, за което се изисква Учиха и Сенджу кръв. Ако има Сенджу днк от клетките на Зетсу, което обяснява тялото, то Учиха днк-то трябва да си му е вродено, за да може да контролира Изанаги толкова добре. Остава да е нямал очи и да си е присаждал различни шарингани в търсене на онзи с най-голям потенциал (този на Обито). А сещате ли се за герой, който няма очи в анимето..?
Spoiler:
Какво мислите по новите разкрития?
Учиха Изуна
Учиха Изуна
Чуунин
Чуунин

Брой мнения : 777
Points : 986
Join date : 21.06.2010
Местожителство : Конохагакуре

Character sheet
Техники на героя:

http://www.draconisnmanga.hit.bg

Върнете се в началото Go down

Кой е Тоби? Empty Re: Кой е Тоби?

Писане  Учиха Итачи Сря Авг 29, 2012 11:22 pm

Учиха Изуна написа:ОФИЦИАЛНО КРАЙ НА ТЕОРИИТЕ, ЧЕ ТОБИ Е ОБИТО!!!
Та? Very Happy
Учиха Итачи
Учиха Итачи
Генин
Генин

Брой мнения : 132
Points : 142
Join date : 10.02.2012

Character sheet
Техники на героя:

Върнете се в началото Go down

Кой е Тоби? Empty Re: Кой е Тоби?

Писане  Шикамару Чет Авг 30, 2012 8:06 am

Учиха Итачи написа:
Учиха Изуна написа:ОФИЦИАЛНО КРАЙ НА ТЕОРИИТЕ, ЧЕ ТОБИ Е ОБИТО!!!
Та? Very Happy

Very Happy

---------------------
Тъкмо щях да пиша пост относно моята последна версия,че Тоби е Обито и излезе този епичен за мен чаптър 599.
Тепърва ще се видят реакциите и на Обито и на Какаши,Гай,Б,Наруто....
Тепърва предстой да разберем мотивите на Обито,но то времето ще си покаже.Няма как най-накрая да останат загадки.Или поне така мисля.Аз се радвам че Тоби се оказа Обито,от 4 години (от както прочетох Какаши Гайден и навързах някой неща) твърдя,че е той.Изуна казва,че Кишимото е подходил предвидливо,а аз си мисля,че просто българите сме прозорливи Wink .
Пак повтарям,че според мен тази тема още е актуална и тепърва за напред ще разбираме някои мистерии около Тоби (Обито).
Шикамару
Шикамару
Генин
Генин

Брой мнения : 341
Points : 402
Join date : 22.08.2011
Age : 26
Местожителство : Коноха

Character sheet
Техники на героя:

https://naru7o.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Кой е Тоби? Empty Re: Кой е Тоби?

Писане  Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото

- Similar topics

 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите